Skip to main content

rebalance

Θέλετε να έχετε μια μπάρα για εσάς ή τα παιδιά σας που όμως να είναι πραγματικά υγιεινή και όχι γεμάτη με υδατάνθρακες, γλουτένη και ζάχαρη; Δυστυχώς όλες οι μπάρες δημητριακών ουσιαστικά είναι μεταμφιεσμένα γλυκά και αντί να σας χορταίνουν σας κάνουν να πεινάτε γιατί προκαλούν υπογλυκαιμία. Σας έχω τη λύση. Εύκολες μπάρες με αμύγδαλο, καρύδα και σοκολάτα, ναι σοκολάτα με 85% κακάο χωρίς ζάχαρη με θρεπτικά υλικά όπως λάδι καρύδας, ταχίνι και αβγό. Είναι πεντανόστιμη και φυσικά μπορείτε να την φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας.

 

Για τις Υγιεινές μπάρες χαμηλών υδατανθράκων χωρίς δημητριακά περίπου 12 τεμάχια θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 140γρ (1 φλ) χοντροκομμένα αμύγδαλα
  • 85γρ (1 φλ) αμύγδαλο φιλέ
  • 65γρ (1 φλ) άγλυκη τριμμένη καρύδα
  • ¼ φλ κρυσταλλική ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας
  • ¾ κ.γλ. ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
  • 1 μεγάλο αβγό ελευθέρας βοσκής
  • 2 Κ.Σ. ταχίνι
  • 1 Κ.Σ. λιωμένο βιολογικό λάδι καρύδας
  • 1/4 φλ σοκολάτα 85% κακάο κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο C και απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι με διαστάσεις 20 επί 20 εκατοστά.
  2. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά (αμύγδαλα, καρύδα, γλυκαντικό, αλάτι) εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας.
  3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύετε το λιωμένο λάδι καρύδα αλλά προσοχή όχι ζεστό με το ταχίνι και το αβγό.
  4. Ρίχνετε το μίγμα στερεών στο υγρό μίγμα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα ή με τα χέρια με γαντάκια.
  5. Τελευταία ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας και τα ενώνετε με τη ζύμη.
  6. Βάζετε το μίγμα στο ταψάκι και πιέζετε πολύ σφιχτά βάζοντας μια λαδόκολλα από πάνω και πιέζοντας ομοιόμορφα με τα χέρια σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μην σας διαλυθούν μετά οι μπάρες.
  7. Τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  8. Όταν τις βγάλτε από το φούρνο τις αφήνετε να κρυώσουν τελείως στο ταψάκι πριν τις κόψετε.
  9. Μπορούν να διατηρηθούν για 2-3 ημέρες εκτός ψυγείου αλλά για πολύ περισσότερες στο ψυγείο.