Skip to main content

rebalance

Ακολουθείς όλους τους κανόνες, αλλά δεν μπορείς να χάσεις βάρος;
Σκέφτεστε:
...Απλά μεγαλώνω και ο μεταβολισμός μου είναι πιο αργός... 
...Φταίνε τα γονίδια μου...
...Δεν μπορώ να κάνω κάτι για τις ορμόνες μου & την απώλεια βάρους μου...
...Δεν υπάρχει ένα χάπι να πάρω για να χάσω βάρος;
...Οι δίαιτες που λειτουργούν σε άλλους δεν λειτουργούν σε μένα»
...Έχασα 3 κιλά αλλά ξαναπήρα 4. Είναι τόσο απογοητευτικό!
Τα ακούω συχνά στο γραφείο μου και τα κατανοώ πλήρως. O λόγος είναι ότι υπάρχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: 

"Ο λόγος που δεν χάνετε με τίποτα βάρος οφείλεται στο ότι οι ορμόνες σας είναι εκτός ελέγχου."

Υπάρχουν αρκετές ορμόνες που κάνουν την απώλεια βάρους πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη, όταν είναι εκτός ισορροπίας.  Υπάρχουν τρεις πολύ σημαντικές ορμόνες που συνήθως ευθύνονται για τη δυσκολία σας να χάσετε βάρος.

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω πώς μπορείτε να τις εξισορροπήσετε για να χάσετε βάρος.

☞ Ορμόνη αποθήκευσης λίπους # 1: τα υπερβολικά οιστρογόνα

Τα οιστρογόνα είναι η γυναικεία ορμόνη που δίνει στις γυναίκες καμπύλες και λιπαίνει τις αρθρώσεις. Οι άνδρες έχουν αλλά σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αλλά τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες διατρέχουν τον κίνδυνο να έχετε πάρα πολλά οιστρογόνα στον οργανισμό, ακόμη και στην εμμηνόπαυση.

Tip: Για να μειώσετε τα επίπεδα οιστρογόνων σας και να μπορέσετε να χάσετε βάρος: Τρώτε 400 γραμμάρια λαχανικών ανά ημέρα. Οι φυτικές ίνες από τα λαχανικά θα σας βοηθήσουν να απεκκρίνετε την περίσσεια οιστρογόνα, ώστε να μην κυκλοφορεί στο σώμα σας. Στόχος είναι τα 35-45 γραμμάρια φυτικές ίνες την ημέρα για τις γυναίκες και τα 40-50 γραμμάρια την ημέρα για τους άνδρες. Αν τα αυξήσετε σιγά-σιγά ανά 5 γραμμάρια κάθε μέρα θα φτάσετε στο στόχο χωρίς αέρια ή φούσκωματα.

☞ Ορμόνη αποθήκευσης λίπους # 2: αντίσταση στην ινσουλίνη

Πλέον υπάρχει ο νέος όρος η διαβητο-παχυσαρκία, η οποία είναι ο διαβήτης + παχυσαρκία. Όταν είστε υπέρβαροι ή λεπτοί με αρκετό λίπος (κανονικό βάρος, αλλά με χαμηλή μυϊκή μάζα και πάρα πολύ λίπος), η ινσουλίνη έχει αποσυντονιστεί και τα κύτταρά σας μουδιάζουν στην ορμόνη. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να έχετε είτε πολύ υψηλό σάκχαρο ή πολύ χαμηλό και να αποθηκεύετε λίπος, επειδή ο ρυθμιστής σακχάρου στο αίμα σας έχει «χαλάσει». Η ινσουλίνη δεν λειτουργεί σωστά. Οι ορμόνες σας και η απώλεια βάρους έχουν εκτροχιαστεί.

Tip: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσετε τα επίπεδα της ινσουλίνης σας, αλλά μια προσωπική μου συμπάθεια είναι να πίνετε νερό με λίγο μηλόξυδο.  Δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο πριν από ένα γεύμα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σε άτομα με αντίσταση στην ινσουλίνη.  Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσετε τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης και πιθανά να γνωρίζετε πως βοηθά η εξάλειψη της ζάχαρης. Να έχετε υπόψη πως ότι αν ο μεταβολισμός σας είναι χαμηλός το πιο πιθανό πρόβλημα είναι η ινσουλίνη. 

☞ Ορμόνη αποθήκευσης λίπους # 3: η υπερβολική κορτιζόλη σε λάθος ώρα

Η κορτιζόλη ανεβαίνει όταν έχετε στρες. Αυτή η ορμόνη του στρες σπέρνει τον όλεθρο με την πάροδο του χρόνου και σας κάνει να αποθηκεύετε λίπος, ειδικά στην κοιλιά σας. Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης επίσης συνδέονται με την κατάθλιψη, τον εθισμό σε τρόφιμα και την επιθυμία για ζάχαρη. Αποτέλεσμα; Τρώτε περισσότερο από τα λάθος τρόφιμα όπως μπισκότα και επεξεργασμένα τρόφιμα. Η τελική συνέπεια είναι η αποθηκεύετε λίπος στο σώμα σας.

Tip: Για να επαναφέρετε την κορτιζόλη σας, πρέπει να πατήσετε το κουμπί της παύσης στην πρόσληψη της καφεΐνης σας. Σιγά-σιγά απεξαρτηθείτε από την καφεΐνη για τρεις ημέρες και παρατηρήστε τον ύπνο και το άγχος σας! Υπάρχουν κάποια αμινοξέα που συνήθως προτείνω ανάλογα με το άτομο για να απεξαρτηθείτε όσο πιο ανώδυνα γίνεται από τον καφέ.

Αποστολή μου είναι να βοηθήσω εσάς που αγωνίζεστε με το θέμα του βάρους λόγω ορμονικών ανισορροπιών.  Η μόνιμη απώλεια βάρους έρχεται ως αποτέλεσμα ορμονικής ισορροπίας. Όταν ακολουθείτε το σωστό για εσάς πρόγραμμα, έχετε τη σωστή καθοδήγηση και είστε οπλισμένοι με την καλύτερη γνώση, μπορείτε να χάσετε το βάρος και να διατηρήσετε το νέο σας βάρος για πάντα.

Προβολές: 14473

3 ορμόνες που μπλοκάρουν την απώλεια βάρους σας!