Skip to main content

rebalance

Για του λάτρεις των ζυμαρικών! Είναι πάρα πολύ χορταστικά αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και διαλυτές ίνες και σχεδόν μηδενικούς υδατάνθρακες!  Κατάλληλα για διαβητικούς.

Υλικά για 4 μερίδες
• 4 αβγά
• 125γρ τυρί κρέμα 
• ½ φλιτζάνι φλοιό ψυλλίου 
• μια πρέζα αλάτι
• αλεύρι καρύδας για το άνοιγμα των ζυμαρικών σε φύλλο 

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 οC.
2. Σε ένα μούλτι ρίχνετε τα αυγά, το τυρί κρέμα και το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το φλοιό ψυλλίου, το χτυπάτε και  αφήνετε το μίγμα να σταθεί για 10 λεπτά.   
3. Πασπαλίζετε μια λαδόκολλα με αλεύρι καρύδας. Τοποθετείτε τη ζύμη και πασπαλίζετε από πάνω πάλι με λίγο αλεύρι καρύδας.  Τοποθετείτε άλλη μια λαδόκολλα από πάνω και το ανοίγετε σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο. 
4. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 10 λεπτά. Μόλις το βγάλετε μπορείτε να το κόψετε σε λωρίδες /ταλιατέλες ή σε 3 μέρη αν θέλετε να φτιάξετε λαζάνια.
5. Τα βράζετε ελάχιστα και είναι έτοιμα να σερβίρετε με τη σάλτσα του κιμά ή με πέστο ή με ότι άλλο επιθυμείτε.

Σημείωση: Αν δεν θέλετε να τα φάτε όλα μπορείτε αφού ψηθούν να τα αποθηκεύσετε σε μερίδες σε πλαστικά σακουλάκια στην κατάψυξη.

Προβολές: 7647

Συνταγή για σπιτικά ζυμαρικά χωρίς υδατάνθρακες