Ξέρετε ότι η πρωτεΐνη κολλαγόνου είναι μία από τις πιο χορταστικές πρωτεΐνες;
Μελέτες έχουν δείξει πως το υδρολυμένο πεπτίδιο κολλαγόνου μειώνει την πείνα πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλα είδη πρωτεϊνών όπως ο ορός γάλακτος, η καζεΐνη και η πρωτεΐνη σόγιας στην ίδια ποσότητα.
Επιπλέον, όμως η πρωτεΐνη κολλαγόνου είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη εάν έχετε:
✓δυσκολία να χάσετε βάρος
✓προβλήματα με το έντερο όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, χρόνια δυσκοιλιότητα, αέρια ή φουσκώματα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, εντερική δυσβίωση ή αυξημένη εντερική διαπερατότητα
✓συστηματική φλεγμονή ή τοπική φλεγμονή
✓πόνους στις αρθρώσεις
✓πρόβλημα τριχόπτωσης ή μείωση της πυκνότητας των μαλλιών
✓σημάδια πρόωρης γήρανσης
Απολαύστε την παρακάτω κετογονική μπάρα σοκολάτας με κολλαγόνο
Υλικά για 4 μπάρες
(Ανά μπάρα: 215 θερμίδες, 17γρ λίπος, 14γρ πρωτεΐνη, 1γρ υδατάνθρακες)
- 35 γρ λιωμένο βούτυρο κακάο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ ταχίνι
- 60 γρ υδρολυμένο πεπτίδιο κολλαγόνου, με γεύση βανίλια
- 2 Κ.Σ. βιολογική σκόνη κακάο
- 4 Κ.Σ. ερυθριτόλη με γλυκοζίτες στέβιας σε πούδρα (στο μούλτι)
- ~ 4 σταγόνες βανίλια
Εκτέλεση
- Βάζετε το βούτυρο κακάο σε ένα γυάλινο μπολ και το λιώνετε το σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
- Το αφήνετε να κρυώσει για 3-4 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ρίχνετε το ταχίνι και ανακατεύετε με μια κουτάλα σιλικόνης.
- Προσθέτετε τη σκόνη πρωτεΐνης και ανακατεύετε μέχρι να γίνει η ζύμη.
- Ρίχνετε στο τέλος το κακάο και το γλυκαντικό σε πούδρα. Ανακατεύετε καλά τη ζύμη.
- Απλώνετε τη ζύμη σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης.
- Βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Βγάζετε τη φόρμα και με ένα κοφτερό μαχαίρι το χαράζετε σε 4 μακρόστενες μπάρες.
- Τις ξαναβάζετε στην κατάψυξη μέχρι να τις φάτε.